top of page

Minkälaiset harrastukset ovat suosittuja seiskaluokkalaisten keskuudessa?Noin kuukausi sitten KSYK:in jokaiselle seiskaluokkalaiselle lähetettiin kysely siitä, mitä he harrastavat. Sadastaviidestäkymmenestä vastaanottajasta kahdeksankymmentä vastasi lyhyeen kyselyyn.


 


Kyselyn vastaukset


Kolme yleisintä harrastusta olivat jalkapallo, piano ja partio. Tästä kolmikosta suosituin oli piano, jota harrasti 11 ihmistä. Toiseksi yleisin harrastus oli partio, jota vastaajista harrasti kahdeksan ihmistä. Kolmanneksi suosituin oli Suomen suosituin harrastus jalkapallo, jota harrasti kahdeksan ihmistä.


Muita suosittuja harrastuksia olivat muun muassa tanssi, jota harrasti kuusi ihmistä ja tennis, luistelu ja koripallo, joita harrasti viisi ihmistä. Harvinaisia harrastuksia taas olivat esimerkiksi miekkailu, miniatyyrien maalaaminen ja pöytätennis, joita kaikkia harrasti vain yksi oppilas.


Melkein kaikki harrastukset olivat joko musiikkia tai urheilua, vaikka poikkeuksiakin löytyi. Näitä olivat lukeminen, teatteri ja partio.


Kymmenen vastannutta ei harrastanut yhtään mitään. 52 oppilasta ilmoittivat harrastavansa kolme tai yli kolme kertaa viikossa, kaksitoista kaksi kertaa viikossa ja yhdeksän kerran viikossa.

Miksi harrastaminen kannattaa?


Harrastaminen kannattaa. Texasin, Kansasin ja Pittsburghin yliopistojen tekemän tutkimuksen mukaan lasten harrastaminen lisää koulumenestystä ja unen laatua ja vähentää psykologisten ongelmien riskiä. Harrastaminen myös vähentää stressiä ja lisää onnellisuutta. Harrastuksissa myös tapaa uusia ihmisiä ja saa lisää kavereita. Suomen lapsista ja nuorista 85% on harrastus tai harrastuksia.Harrastamisen vaatimukset


Kaikille ei ole mahdollista harrastaa mitä vaan. Joillekin jotkut harrastukset saattavat olla yksinkertaisesti liian kalliita. Yksi näistä harrastuksista on ratsastus, joka voi maksaa yli 3000 euroa kuussa. On kuitenkin hyvin halpoja harrastuksia, kuten partio, joka maksaa vain kuusikymmentä euroa vuodessa, ja Helsingin kaupungin FunAction-liikuntatunnit, jotka ovat täysin ilmaisia. Kaikki voivat siis harrastaa jotain, ja niin kannattaakin. 


Teksti: Turkka Seuri

Kuvitus: Viola Murtomaa


3 Comments


Guest
Oct 10, 2023

Esteemed Author,

Your insightful discourse on the discovery of new hobbies has been nothing short of a revelation in my life. It has set in motion a profound transformation, a voyage to uncharted territories of self-discovery and enrichment. The effulgence of newfound interests has bestowed upon me a prism through which I perceive life with heightened clarity and purpose.

Incorporating these novel pursuits into my daily regimen has become an indelible part of my being, a tapestry woven with threads of exhilaration and personal growth. Each hobby, a vibrant hue, paints the canvas of my existence, imparting vitality and meaning to my journey.

Your eloquent articulation of the manifold benefits and the profound impact of these endeavors on the human…


Like

Guest
Oct 10, 2023

Kiitos tiedosta! Tämä oli hyvin kiinnostava aihe jota olin itsekin miettinyt jo puolet elämäni. Turkka Seuri on kyllä mahtava kirjailija, sen pitäisi kirjottaa lisää!😆


Like
Guest
Oct 10, 2023
Replying to

Aivan totta!😀

Like
bottom of page