top of page

Lukion alkutaival - haastattelimme KSYKin ykkösiä

Uusi lukuvuosi on alkanut ja uusia sekä vanhoja tuttuja aloitti KSYK:in lukiossa. Jokainen valitsi itselleen sopivan linjan, mutta miksi? Mikä veti heitä tähän kouluun? Tässä haastattelussa kysyimme KSYKissä aiemmin opiskelleiden ja tänä syksynä KSYKissä aloittaneiden mielipiteitä koulusta sekä ilmapiiristä.


Wiida Jawadi yleislinjalta


Tänä vuonna KSYK yleislinjalle pääsyraja oli korkea. Wiida oli yksi niistä, joka on tullut yleislinjalle toisesta koulusta. Wiidan mielestä yleislinja oli paras valinta, koska linjakohtaisten pakollisten kurssien sijaan oli järkevämpää valita häntä kiinnostavat kurssit: “KSYKissä on laaja kurssivalikoima josta voisit löytää kiinnostuksen kohteita ja tutustua erilaisiin asioihin.” Wiida vaikuttaa myös erittäin tyytyväiseltä muihin opiskelijoihin ja koulun ympäristöön: “Olen saanut jokaiselta linjalta erilaisia ​​ystäviä, kaikki ovat täällä erittäin avoimia ja ystävällisiä.” Kun kysyimme KSYKin yläasteelta tulleelta Emmalta samat kysymykset, huomattiin että hänen puheessaan korostuu opettajien merkitys: ”Tämän koulun opettajat ovat todella hyviä ja totuin heihin yläasteella, siksi valitsin KSYKin lukion.” Lisäksi Emma oli aiemmin opiskellut KSYKin englanti-suomi-luokalla, mutta valitsi lukiossa yleislinjan, koska hän halusi keskittyä jatkossakin enemmän suomenkielen opetukseen YO-kirjoituksia varten. 


“Se on kuitenkin tosi kivaa että KSYK on kaksikielinen koulu, eli voit ottaa kursseja molemmilla kielillä”, sanoo Emma. 

Tänä vuonna Sonja oli yksi 30 opiskelijasta, joka pääsi TT-linjalle. Syy siihen, että Sonja valitsi TT-linjan, eli tiede- ja teknologialinjan, oli koska hän on kiinnostunut luonnontieteistä. 

“Olen aina ollut kiinnostunut luonnontieteestä ja TT-linjan tarjoamat valinnaiset kurssit olivat kiinnostuksen kohteeni.” Sonjan mielestä KSYK täyttää hänen odotuksensa, ehkä jopa ylittääkin.


Mutta ensimmäisissä koulupäivissä oli myös haasteita Sonjalle: “Tämä koulu on niin kuin sokkelo, aluksi oli vaikeuksia löytää luokkia.”  Älä huoli Sonja, KSYKiin tulleina uusina opiskelijoina ymmärrämme sinua, tämä koulu on aika iso.


Sonja Koskelin ja Matias Japisson TT-linjalta


TT-linjalla on myös KSYKin yläasteelta tulevia oppilaita, esimerkiksi Matias. Suurin syy siihen, miksi Matias jatkoi KSYKissä, oli sama kuin Emman, eli hyvät opettajat. "Tässä koulussa on erittäin hyviä opettajia ja opiskeluilmapiiri on erittäin mukava, se kannustaa opiskelemiseen" Mutta Matiaksella on yksi juttu joka ei tykkää; hänen mielestä KYSKin jotkut luokkatilat eivät ole kovin paljon ergonomisia. “Voisi olla parempi, jos jotkin luokkatilat remontoidaan, esimerkiksi istumajärjestelyt voisi uusia.” Hyvä idea Matias!


Albert on YT-linjan opiskelija, joka on myös aiemmin opiskellut KSYKissä. "En halunnut mennä muualle, koska olen tottunut tänne, YT-linja sopii minulle parhaiten, ja kaikki menee erittäin hyvin." Vaikuttaa siltä, ​​​​että Albert pitää KSYKistä paljon, mutta niin kuin sanotaan, there is no rose without a thorn. Albertin mielestä KSYKillä on tosi monta pientä ongelmaa: yläastelaiset. “Joskus yläkoululaiset voivat olla hyvin meluisia” Albert sanoo. 


“Yhdenvertainen, erilainen, erinomainen” - näillä kolmella sanalla Albert kuvailla KSYKiä.Vilma Juonoja enkkulinjalta


Vilma on yksi 60 englanninkieliselle linjalle tulleesta opiskelijasta, ja hän on myös opiskellut aiemmin KSYKissä. Aiemmin kaksikielisesti opiskelleelle Vilmalle oli nyt järkevämpää jatkaa englannin opiskelua: “I really liked that half of the subjects were in English and some are in Finnish” 


“I wanna go abroad for the university, so the best option was to choose English stream, the other language schools just didn’t fit the standards, not even close, and the teachers here are really good” sanoo Vilma, jälleen yksi opiskelija KSYK:ssa hyvien opettajien ansiosta!Elias enkkulinjalta

Elias on tullut muualta, ja hän kuuli KSYKistä ennen kouluvierailuja ja piti koulusta kovasti: “After the visit, I never thought about the negative parts of KSYK, everything seems to work here, and the entire thing is a good experience for me, I got just positive feeling of the school”. Elias sanoo, että enkku linjalle ei ole vaikea päästä sisään ja että sinun kannattaa hakea, jos haluat opiskella pääsääntöisesti englanniksi. 


“Atmosphere here is much better than the other schools, the new A- building for example is so good, and I think that many of the teachers really care about the students” 

Uusi seikkailu on alkanut kaikille ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Tämä on ensimmäinen askeleesi lukiomatkallasi. Nauti kaikesta, koska se saattaa mennä ohi silmänräpäyksessä.


Teksti: Ceyda 

Kuvat: Ivan


Commentaires


bottom of page