top of page

Joulukalenteriarvostelu

Joulu on jo ovella, ja joulukalnterie luukut ovat jo melkein kaikki avonaisina. Jäikö kuitenkin harmittamaan oma valintasi ja pohdit jo, minkä joulukalenterin ostaisit seuraavana vuonna. Tänä vuonna Huhuu testasi kolme joulukalenteria. Selvitimme minkä kalenterin ostaminen kannattaa, jotta sinun tarkkaan ja arvokkaat lasketut rahat eivät menisi hukkaan.

Juttu kannattaa lukea loppuun asti jos haluaa selvittää onko tämä kalenteri ostamisen arvoinen.


Joka vuosi monet odottavat joulua innolla. Jotkut odottavat joululoman vuoksi. Jotkut taas lahjojen ja joulukalentereiden vuoksi. Joulukalenterit ovat tärkeä osa joulua. Kalenterin ostaminen on tärkeää, koska huonon kalenterin ostaminen pilaisi koko joulukuun. Joten pitää olla tarkkana ostaessaan joulukalenterin, sillä ne tuovat iloa koko joulukuuhun.


Jokainen viettää joulua eri tavalla: monella kotona on joulukuusi ja he viettävät joulua tavallisesti, mutta on monia jotka eivät vietä joulua. Jokaisella on omat jouluperinteensä. Jotkut menevät joulukirkkoon, mutta useimmat eivät vietä joulua uskonnollisten syiden takia vaan pelkästään kulttuurin takia. Joulusta on tullut nykyään enemmän kulttuurinen kuin uskonnollinen juhla. 


Ennen vanhaan ei ollut monenlaisia joulukalentereita, mutta nykyään on kaikenlaisia joulukalentereita.  Joulukalenterit ovat Saksasta peräisin. Joulukalentereita on olemassa jo 1800-luvulta asti. Ensimmäiset joulukalenterit olivat tehty pahvista. Suklaajoulukalenterit alkoivat ilmestyä 1958, mutta ne eivät juurikaan menestyneet heti. 


Joulukalentereita Suomeen toi Suomen partiolaiset noin 1940-luvulla, jotta saisivat rahaa toimintansa rahoittamiseksi. Joulukalenterit eivät olleet iso hitti aluksi, mutta vähitellen niiden suosio alkoi kasvaa. Nykyään monet ostavat joulukalentereita viettävätpä he joulua tai eivät. 


Joulukalentereita on nykyään monenlaisia. Huhuu testasi kolme täysin erilaista joulukalenteria. Testasimme vähän erilaisia sellaisia joulukalentereita jollaisia ksykkiläiset eivät ehkä tavallisesti ostaisi. Chupa Chups joulukalenteri 


Chupa Chups joulukalenteri on seikkailunnälkäiselle ihmiselle. Talven pimeinä päivinä kalenteri tuo makuja ja väriä elämään. Kalenterin sisältä paljastuu monenlaisia eri asioita mm. tikkareita, nestetäytteisiä purukumeja ja muita erilaisia herkkuja. Purukumien ja tikkareiden makuja on monenlaisia esimerkiksi omenan, colan, mansikan, kirsikan ja appelsiinin makuisia.


Joka päivä tulee erilaisia asioita, jonka vuoksi kalenteri ei ole tylsä vaan on jännittävä. Arvosanaa laski vähän se, että luukkuja on vaikea avata. Luukkujen avaamiseen voi tarvita jopa saksia. Kalenteri kannattaa ostaa, jos pitää vähän erikoisista kalentereista. 


Hinta: 12.50€

Yhden luukun hinta:  0,52€

Arvosana: 8/10 
Harry Potter -legojoulukalenteri


Harry Potter -legojoulukalenteri joulukalenteri on niille, jotka pitävät rakentelusta. Jokaisen luukun takaa paljastui legohahmo tai rakennelma. Rakennelmat ovat tuttuja elokuvasta. Kalenterin yllätykset ovat järjestetty kivasti. Kalenterin 24 luukkua on jaettu 8 osaan. Ensimmäisen kolmen päivän rakennelmat muodostavat kohtauksen ensimmäisestä Harry Potter -elokuvasta, seuraavan kolmen päivän rakennelmat toisesta ja niin edelleen.  Kalenteri oli pieni pettymys, koska rakennelmien rakentamiseen ei tullut paperista ohjetta, jonka vuoksi niitä oli aika vaikea rakentaa. Ohjeet rakentamiseen oli luukun ovessa, mutta ne olivat aika epäselvät, jonka vuoksi kalenteri menetti pisteitä. 


Hinta: 30€-40€ 

Yhden luukun hinta: noin 1.25€ –1,67€ 

Arvosana  7/10

M&M joulukalenteri

Jos tykkäät pysytellä sinun mukavuusalueellasi, niin M&M kalenteri on sinulle juuri täydellinen joulukalenteri. M&M kalenteri on turvallinen ja tuttu vaihtoehto. Joulukalenterin luukkujen takaa paljastuu tuttuja suklaata mm. Mars, Snickers, Milky Way, Bounty, Twix ja M&M. Kalenteri on juuri sopiva lievittämään opiskelustressiä.  Pisteitä kalenteri sai siitä, että melkein joka päivä tuli erilaisia suklaita. Suklaiden vaihtelevuus oli positiivinen yllätys. Kalenteri on erinomainen, mutta muutamista luukuista sai pienikokoisia suklaita. Se jätti haluamaan lisää. Joulukalenteri on ulkonäöltään jouluinen, mikä on ilahduttava yllätys. Kalenterin hinta-laatu suhde on aika hyvä


Hinta: 13€

Yhden luukun hinta:  0,54€

Arvosana 9/10


Comments


bottom of page