top of page
000022.JPG

Lohikäärmepuu

Huomaan olevani Jollaksessa, lapsuuden ympäristössäni. Jostain syystä lähden kävelemään lapsuudenkodiltani poispäin pitkää hiekkapolkua pitkin. Kotirakennukseni puolella polkua avautuu pieni metsä, joka on nykyään jo kaadettu. Mutkan päässä sijaitsee toinen metsä, tiheämpi ja kookkaampi kuin edellinen.

 

Kävelen polkua eteenpäin, mutta kun vilkaisen taakseni, huomaan jonkun seuraavan minua. Alan juosta häntä pakoon ja hän lähtee juoksemaan minun perääni. Suuntaan tiheään metsänrajaan ja jatkan pakenemistani synkkenevässä metsässä. 

Metsän puista tunnistan yhden lapsuudestani tutun, jolle on kauan sitten annettu nimi Lohikäärmepuu. Tunnistan puusta tutun kolon ja tiedän, että unessa sen sisälle voi kiivetä. Kiipeän puunkoloon, välttäen mysteerihahmon täpärästi.

 

Puu avautuu eteeni puuverkostona, jonka päälle on kasautunut kirjapinoja. Tiedän, että verkostossa liikkuminen tapahtuu kirjapinoja kiipeämällä, joten alan kiivetä. Kiivetessäni kirjapinoja pitkin pimeydessä, nostan päällimmäisen kirjan yhden pinon päältä uteliaisuuttani. Hahmotan kirjan olevan Sally Woodin kirjoittama Normal People -kirjan suomennettu versio, jota minulla ei ole. Katseeni lepää kirjan vihreällä kannella, missä päähenkilöt Marianne ja Connel näytetään makaamassa sardiinipurkissa. Putoan alas.

 

- opiskelijalta

bottom of page